MediYoga grunnkurs våren 2019

Tirsdager kl. 19-21 fra 26. mars t.o.m. 7. mai

Bilder: Helene Kristiansen

Balanse: MediYoga frisk, sterk og glad med kropp og sjel i balanse

6 uker fra 26. mars t.o.m. 7. mai

Balanse er veldig viktig i livet. MediYoga balanserer hormonene og nervesystemet, som regulerer både kropp og sinn/følelser, og vi kan føle oss friskere og mer i harmoni med oss selv. På dette kurset vil du få perspektiv og gode øvelser for å komme i balanse. Det kan hjelpe deg å sove bedre, ha mer overskudd, mindre smerter og spenninger, sterkere immunforsvar og en større trygghet i deg selv. 

 

MediYoga Balanse passer for alle. Her er noen referanser:

«Før hadde jeg store ryggplager, spente muskler og et nervesystem i høyspenn. Etter MediYogakurset til Maiken har ryggplagene mine avtatt veldig og nervesystemet er roligere. Jeg føler meg roligere generelt. Kan absolutt anbefales.» Petter Bjerkestrand

 

«Jeg har alltid, fra jeg var liten, hatt mye spenninger i kroppen. Nå er jeg på vei mot å få et «mindre spennende» liv :)»

 

«Jeg føler at dette virkelig er min medisin mot nesten ALT <3 Tusen takk <3»

 

«Før var jeg veldig stresset og slet mye med muskelverk i rygg, skuldre og nakke. Så hjalp Maiken og MediYoga meg med å sette av tid til avkobling og avspenning i hverdagen. Nå opplever jeg at jeg mestrer stress på en annen måte enn før og muskelverk og hodepine har jeg sjeldent hatt etter at jeg begynte med MediYoga» Maiken Jørgensen

 

«Jeg har blitt veldig glad i Mediyoga! Og jeg blir glad av å gjøre Yogaen :) For meg har det vært en brikke i hverdagen som har manglet. Fokus på pust og ta tid til å kjenne hvordan det kjennes i kroppen. Observere hvor tankene er, og fokusere innover. Jeg liker de sakte bevegelsene i takt med pusten, som ikke skal gjøre vondt. Det lærer meg å kjenne mine grenser akkurat i dag og akseptere at dagene er forskjellige. Jeg har fått mer balanse i hverdagen, ro og trygghet. Jeg kan lettere fange inn pusten og bruke den til å slippe spenninger og stress. Jeg merker kjempestor bedring på nakken og ryggen min. Migrenetrykket som har vært der daglig i flere år begynner å løsne og jeg har flere gode dager enn før. Det oppleves godt å kjenne at jeg kan gjøre Mediyoga og selv påvirke smerter og migrene. For meg har det vært bra å gjøre det systematisk, hver dag. Det er supert at Mediyogaprogrammet kan gjøres på dårlige dager, i senga og på sengekanten. Når jeg ikke fungerer til noe…så kan jeg faktisk klare å gjøre noe bra for meg selv. Det gjør at jeg får tro på framtiden og kjenner at jeg har fått et viktig redskap for å ta vare på egen helse.

Det har vært nydelig å bli kjent med deg som kursleder. Du har en ro og ektehet som gjør at jeg stoler på deg og lytter til det genuine du formidler. Du legger mye av deg selv i praksisen din og det er godt å være tilstede på dine timer. Og jeg liker den snille, varme og omsorgsfulle stemmen din på lydfilene. Du gir gode instruksjoner og er tilstede i det du gjør. Tusen hjertelig takk Maiken <3» Sissel

 

«Har alltid hatt uvanen med å planlegge neste prosjekt mens jeg holder på med det første, hodet «koker». Synes det blir enklere å være i nuet, hodet er blitt klarere. Er ikke flink til å slappe av, men mandagskveldene er blitt et pusterom der jeg greier å koble ut alt! Fantastisk! Skal øve mer på det også hjemme, altså å gjøre en ting av gangen og stoppe tankene på neste prosjekt.» 

 

«Tusen takk for et kjempebra og nyttig mediyogakurs hos deg! Alle øvelsene passet veldig godt for mine behov, som var å roe ned stress i kropp og sinn og redusere «vondter» i skuldre/nakke og rygg! Det var også flott at vi fikk lydfiler og kompendium med instruksjon til alle øvelsene, slik at vi kan gjøre dem hjemme. Jeg har lært noen veldig gode og enkle verktøy, som jeg vil ha nytte av lenge fremover! Jeg har prøvd andre typer yogakurs før. MediYoga utpeker seg som mest nyttig og en klar favoritt! Kurset ble ekstra bra fordi du er så rolig, snill og behagelig som person!» Anne

 

«Mye enklere å holde fokus. Slipper tankekjøret etter ei økt med MediYoga. Roer ned sinn og kropp. Magisk. Bare det å ta lange dype åndedrag roer ned og tuner meg tilbake til meg.» Monica 

 

«Gleder meg til hver kurskveld. Før pustet jeg mer opp i brystet, hadde mye spenninger i ryggen og stresset endel. Maikens behagelige stemme med gode råd hjalp meg å puste med magen igjen, slippe spenningene i ryggen og stresse ned. Godt for både kropp, sjel og alle rundt meg. Anbefales på det sterkeste! Det virkelig virker!» Jorun Marie Dahle Hals

 

«Tusen takk Maiken, for lærerike og avslappende torsdager. Torsdag er nå min favorittdag. Merker at pusten er mye bedre. Jeg er mindre stresset og merker at jeg takler utfordrende situasjoner bedre. Merker at kropp og sinn er i bedre balanse, føler meg i bedre kontakt med meg selv. Anbefaler dette til alle. Dette funker. Kjempedyktig instruktør!» Mari

 

«Jeg anbefaler kurset på det varmeste. Det har gitt meg mer ro innvendig, og jeg føler meg så sterk! Dette er noe jeg kommer til å fortsette med. Ta tak i livet!» Anne-Grete

Tirsdager kl. 19.00-21.00 i Trondheim sentrum

Balanse i livet

Kurs i Medisinsk Yoga for deg som opplever at stress, ubalanser og helseutfordringer preger livet og hverdagen og ønsker deg mer balanse i kroppen og stillhet og harmoni i sinnet.

Du har feks søvnutfordringer, spenninger og smerter i muskler og ledd, svekket immunforsvar, hodepine, hormoner i ubalanse, tankekjør og syns det er vanskelig å koble av, slitenhet og syns hverdagen er tung osv.

Passer både for deg som er ny i MediYoga og for deg som kjenner MediYoga og ønsker en myk grunnleggende praksis og fokus på ro, avspenning og balanse og styrke inni deg selv.

MediYoga er den beste "medisin" mot stress, uro og spenninger, og alle andre ubalanser fysisk og psyksisk som har sammenheng med stress (ca 90%).

Kurset er spesielt for deg som vil lære verktøyene godt og komme igang med egen praksis hjemme eller i løpet av arbeidsdagen feks. 10 minutter om dagen. Litt hver dag kan endre livet ditt, selv om å delta på klassene også vil kunne gi deg veldig mye input og effekt.

Balanse varer i 6 uker fra 26. mars til og med 7. mai.

Jeg, Maiken Sneeggen, som er kursholder er fysioterapeut og MediYogaterapeut (2 årig utdanning). Jeg har en dypere forståelse av sinnet vårt og hvordan både indre ro og balanse er mulig og tilgjengelig for alle. Denne forståelsen har gitt meg indre ro og en trygghet i alt jeg gjør som jeg ikke trodde var mulig. Jeg har til sammenligning tidligere vært sjenert, usikker og perfeksjonist = veldig mye stress på innsiden.
Jeg har undrevist i MediYoga i 6 år både grupper og 1 til 1. Både under navnet Dypindrero.no og feks som en del av team ved rehabiliteringssenter og arbeidsrettet rehabilitering.
Deltakerne på mine kurs er i alle aldre, og stressrelaterte plager enten de er kortvarige eller kroniske, er gjenganger hos nesten alle. MediYoga er selvpleie og kan min medisin mot nesten alt.

Kurset inneholder:
6 x 2 timers samlinger med deilig MediYoga som hoveddelen, spennende og oppdaterte korte foredrag og samtaler/refleksjon.
Hver samling er din stund og en gave til deg selv. MediYoga er selvomsorg og ei god stund med deg selv slik du er og kroppen som den er. Du vil sannsynligvis gå hjem fredfull, med ny energi, avslappet, myk, harmonisk og glad.

Hva består samlingene av:
Opp til 90 minutter hver gang med:
- Beroligende og restituerende og balanserende pusteteknikk
- Enkle, skånsomme og spesifikke terapeutiske øvelser som kan være svært effektive for å redusere stress og aktivere vårt selvbalanserende system både under selve MediYogaklasse og langvarig, ved at de balanserer blant annet hormonene. Myke og rolige øvelser for å slippe spenninger i kroppen og sinnet, og oppleve helhet og harmoni i seg selv og med andre.
- Dybdeavspenning med guiding og musikk, både bakgrunnsmusikk og livemusikk med lyd av gong og andre beroligende instrumenter som koshiklokker, syngeboller og shrutiboks.
- Effektive meditasjoner for å senke stressnivå i kropp og sinn, lande i seg selv og balansere og støtte kroppens grunnleggende systemer som nervesystem, sirkulasjon, hormonsystem og immunforsvar.

Alle øvelser kan utføres på stol i stedet for på matten. Alle øvelser kan tilpasses deg og jeg veileder deg gjerne i å finne gode stillinger og måter å utføre øvelsene på, evnt. alternativer.

Tema eksempler for fordragene/samtalene:
- slippe spenninger
- mindre smerter med stressreduksjon og om å gjøre yoga med smerter
- immunforsvaret
- indre ro
- yoga for bedre søvn
- friskere rygg og nakke
- hodepine
- Indre balanse. Intro til chakraene og hvordan øvelsene virker balanserende både på kroppen, sinnet og følelsene. Hvordan øvelsene kan benyttes som terapi og selvutvikling og tilpasses dine behov.

og ikke minst
Hvordan kan du lykkes med MediYoga i din hverdag, hvilke øvelser skal du velge, deling av tips osv.

For å gjøre det enklest mulig for deg å etablere egen MediYogapraksis får du i kuursportal på nett:
- Kurshefter på PDF med alle øvelsene: hvordan og hvorfor
- Lydfiler med alle øvelsene
- Ressurser som kan spilles av/leses i kursportalen: lydspor med hele yogaprogram og enkeltøvelser, videoer for temaene vi tar opp og all annen info vi gjennomgår på kurset.

Kursportalen er også god å ha om du, som de fleste andre, går glipp av ei samling eller to. Du får inkludert tilgang til kursportalen 3 måneder ved deltakelse på Balanse. Etter det vil du få tilbud om å forlenge tilgangen. (ditt valg, ikke automatisk)

Kurssamlinger kan taes igjen på en av de andre ukentlige klassene jeg underviser om fravær varsles på forhånd og du selv tar initiativ til å ta igjen. Om du skulle bli syk i en lengre periode kan du ta igjen kurset eller deler av kurset neste semester.

Pris:
Balanse 6 uker 2190

Bindende påmelding lenger ned på denne siden, og da får du umiddelbar tilgang til kursportalen, evnt. sende meg e-post til maiken@dypindrero.no eller ringe/sms til 41697313. Betingelser for påmelding finner du på betalingssiden.

Det er begrensede antall plasser (12 stk). Det er fremdeles noen ledig.

Tid: Tirsdager kl. 19
Sted: Kjøpmannsgata 12, 3. etasje, Trondheim sentrum.

Ta med: Yogamatte om du har, vannflaske og varme behagelige klær. Gjerne et par ullsokker. Du trenger ikke sko eller annet yogautstyr. Om du ønsker det kan du ha med deg ditt eget pledd.

Det er mulig for deg som er litt kjent med MediYoga å delta på enkeltklasser på tirsdager kl. 19-21. Ta kontakt med meg om du er interessert i det!

Hjertelig velkommen!

Påmelding til Medisinsk Yoga grunnkurs våren 2019

Her finner du de ulike alternativene for påmelding til mandager kl. 20 på House of Femme.

Medisinsk Yoga

Jeg tilbyr flere ulike kurs på ulike steder

 

Klikk her for mer info

Gongbad og workshop i gong og stemme - GONG ON THE WAY (TM)

Klikk her for mer info
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.