MediYoga grunnkurs i Trondheim 2021

fra 5. oktober tirsdager kl. 17.00-18.30

Bilder: Helene Kristiansen

Null stress: MediYoga for pust, avspenning, stressreduksjon & indre balanse

Et helt grunnleggende kurs i Medisinsk Yoga med fokus på å finne ro, å være tilstede og kjenne i kroppen, puste og bevege uten å prestere, og å lære enkle effektive teknikker for stressreduksjon og avspenning.

Medisinsk yoga har dokumenterte stressreduserende effekter i flere studier. (mediyoga.no)

MediYoga balanserer hormonene og nervesystemet, som regulerer både kropp og sinn/følelser. På dette kurset vil du lære gode øvelser for å komme i balanse. Det kan hjelpe deg å sove bedre, ha mer overskudd, mindre smerter og spenninger, sterkere immunforsvar og en større trygghet i deg selv. 

Jeg har undervist dette kurset i 7 år, fordi tilbakemeldingene er så gode.

Null stress er mitt mest populære kurs. Her er noen referanser:

«Du er en fantastisk kursholder, du får meg til å slappe av mer enn jeg noen gang har klart. Jeg klarer endelig å puste skikkelig. Takk! MediYoga har gitt meg tilbake pusten min. Jeg har nå fokus på pust og avspenning, slik at jeg klarer å få ned stressede skuldre, sove bedre, føler meg bedre generelt.» Sonja

 

«MediYoga er nødvendig påfyll i hverdagen og et fantastisk verktøy for å opprettholde balanse, ro og glede i hverdagen :) Anbefales på det sterkeste :) Tusen takk! <3» Mariann

 

«Maiken har vist meg en ny deilig verden av innsikt og ro. Takk <3» 

 

«Alt stress forsvinner» Monica

 

«Det beste er den rolige tilnærmingen som gjør at jeg slapper av skikkelig. Den tar jeg med meg ellers også.» Mai Bente

 

«Var inne i en periode med mye stress på jobb. Vondt i nakke, skuldre og armer. Sakte men sikkert har Maiken fått meg til å roe ned, tenke på meg og min kropp, og jeg har unngått sykemelding og føler energien er på vei tilbake. Tusen takk for 6 energigivende ettermiddager med deg. Har allerede anbefalt deg til flere.»

 

«Veldig fornøyd. Bruker det en del hjemme også. Merker at jeg roer ned i hverdagen. Stopper opp og tar lange dype åndedrag, og det er øvelser som er veldig gode for de plagene jeg har.» Nina

 

«Hadde en del indre uro og negative tanker. Det har bedret seg.» Toril

 

«Jeg har slitt med anspenthet, hatt symptomer på angst, store søvnproblemer og en del kroniske smerteproblem. Etter at jeg begynte på MediYoga har jeg kjent meg mer avspent, lært meg å puste dypere og roligere og jobber med å være tilstede i nuet. Og det kanskje beste av alt er at jeg sover mye, mye bedre. Sovner fortere og har god søvnkvalitet. Det har jeg ikke hatt på mange år! Er også blitt mer bevisst tankene og deres påvirkningskraft. Anbefales på det varmeste. Maiken er så harmonisk, behagelig å være sammen med.» Lillian

 

«Før var jeg stresset, jeg var plaget av hodepine og hjertebank og var tom for energi. Jeg hadde mye spenninger både i bryst og hode. Så hjalp Maiken meg og nå er både hodepine og hjertebank borte. Jeg føler meg mye bedre og energien er tilbake. Tusen takk maiken, for at MediYoga har blit en del av livet mitt!» Marianne

Påmelding

Klikk på knappen for å komme til siden hvor du kan melde deg på kurset. Det er kun 9 plasser på kurset i høst.

Mer om Medisinsk Yoga grunnkurs

Medisinsk Yoga som hoveddelen, pluss spennende og oppdaterte korte foredrag og samtaler/refleksjon.

 

Selvpleie

Hver samling er din stund og en gave til deg selv. MediYoga er selvomsorg og ei god stund med deg selv slik du er og kroppen som den er. Du vil sannsynligvis gå hjem fredfull, med ny energi, avslappet, myk, harmonisk og glad.

 

Om du opplever stressfølelse eller symptomer på stress, anbefaler jeg deg varmt å prøve MediYoga og gjerne over lengre tid. Jeg anbefaler av egen erfaring og ut ifra tilbakemeldinger fra mine flere hundre tidligere elever på grunnkurs over 7 år.

 

MediYoga er den beste "medisin" mot stress, uro og spenninger, og alle andre ubalanser fysisk og psyksisk som har sammenheng med stress (ca 90%).

 

Hva består samlingene av:

MediYoga 75-90 minutter hver gang:

- beroligende, restituerende og balanserende pust

- enkle og myke avstressende og avspennende øvelser

- øvelser spesielt for å redusere stress og aktivere vårt selvbalanserende system

- dyp avspenning med guiding og musikk, både bakgrunnsmusikk og live med lyd av gong og andre instrumenter som koshiklokker, syngeboller og shrutiboks.

- effektive meditasjoner for å stilne sinnet og lande i seg selv, og med mer spesifikke hensikter som å balansere det autonome nervesystemet og redusere effektene av stress.

 

Alle øvelser kan utføres på stol i stedet for på matten. Alle øvelser kan tilpasses deg uansett utgangspunkt, og jeg veileder deg gjerne i å finne gode stillinger og måter å utføre øvelsene på, evnt. alternativer.

 

Tema for fordragene/samtalene:

- pusten, stress, helse

- hva er stress og hvordan virker MediYoga mot stress

- oppmerksomhetsteknikker og oppmerksomt nærvær

- tankene og stress: stressfølelse kommer alltid fra tankene i øyeblikket.

- intro til chakraene/energisentrene og hvordan kroppen, sinnet og følelsene henger sammen

- hvordan slippe spenninger

- immunforsvaret

- å gjøre MediYoga med smerter og smerter og stressreduksjon

- friskere rygg og nakke

- yoga og hodepine

- søvn

 

og ikke minst

Hvorfor gjøre litt yoga hver dag og hvordan kan du lykkes med det i din hverdag, hvilke øvelser skal du velge, deling av tips osv

 

For å gjøre det enklest mulig for deg å etablere egen MediYogapraksis får du i kursportal på nett:

- kurshefter på PDF med alle øvelsene: hvordan og hvorfor

- Lydfiler med alle øvelsene

- Ressurser som kan spilles av/leses i kursportalen: lydspor med hele yogaprogram og enkeltøvelser, videoer for temaene vi tar opp og all annen info vi gjennomgår på kurset.

 

Kursportalen er også god å ha om du, som de fleste andre, går glipp av ei samling eller to.

 

Du får inkludert tilgang til kursportalen t.o.m. 5. januar 2022. Etter det vil du få tilbud om å forlenge tilgangen. (ditt valg, ikke automatisk)

 

Det er begrensede antall plasser (8 stk). Du kan melde deg på nå med en gang.

 

Tid og sted: 

Trondheim Tirsdager kl. 17.00-18.30 på Trondheim Taiji senter, Kjøpmannsgata 12, 3. etasje.

 

Ta med: Vannflaske og varme behagelige klær. Gjerne et par ullsokker. Du trenger ikke sko. ta gjerne med ei litt tykk yogamatte eller liggeunderlag. Om du ønsker det kan du ha med deg et ekstra pledd og håndduk til å ha under hodet.

 

Hjertelig velkommen!

Info om flere kurs i MediYoga

Steder jeg underviser: Vikan i Stjørdal, Trondheim Taiji senter og Midtsandtangen i Malvik.

Klikk her for mer info

Gongbad og workshop i gong og stemme - GONG ON THE WAY (TM)

Klikk her for mer info
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.