MediYoga grunnkurs våren 2019

28. januar t.o.m. 13. mai

Bilder: Helene Kristiansen

Mandager kl. 20.00-22.00 på House of Femme på Lerkendal

 

12 samlinger á 2 timer med deilig Medisinsk Yoga som hoveddelen, spennende og oppdaterte korte foredrag og samtaler/refleksjon.

Pluss Introkurset mandag 28. januar kl. 20, som er inkludert for påmeldte til grunnkurset.

 

Selvpleie

Hver samling er din stund og en gave til deg selv. MediYoga er selvomsorg og ei god stund med deg selv slik du er og kroppen som den er. Du vil sannsynligvis gå hjem fredfull, med ny energi, avslappet, myk, harmonisk og glad.

 

Om du opplever stressfølelse eller symptomer på stress, anbefaler jeg deg varmt å prøve MediYoga og gjerne over lengre tid. Jeg anbefaler av egen erfaring og ut ifra tilbakemeldinger fra mine flere hundre tidligere elever på grunnkurs over 6 år.

 

MediYoga er den beste "medisin" mot stress, uro og spenninger, og alle andre ubalanser fysisk og psyksisk som har smmenheng med stress (ca 90%).

 

Hva består samlingene av:

MediYoga 75-90 minutter hver gang:

- beroligende, restituerende og balanserende pust

- enkle og myke avstressende og avspennende øvelser

- øvelser spesielt for å redusere stress og aktivere vårt selvbalanserende system

- dyp avspenning med guiding og musikk, både bakgrunnsmusikk og live med lyd av gong og andre instrumenter som koshiklokker, syngeboller og shrutiboks.

- effektive meditasjoner for å stilne sinnet og lande i seg selv, og med mer spesifikke hensikter som å balansere det autonome nervesystemet og redusere effektene av stress.

 

Alle øvelser kan utføres på stol i stedet for på matten. Alle øvelser kan tilpasses deg uansett utgangspunkt, og jeg veileder deg gjerne i å finne gode stillinger og måter å utføre øvelsene på, evnt. alternativer.

 

Tema for fordragene/samtalene:

- pusten, stress, helse

- hva er stress og hvordan virker MediYoga mot stress

- oppmerksomhetsteknikker og oppmerksomt nærvær

- tankene og stress: stressfølelse kommer alltid fra tankene i øyeblikket.

- intro til chakraene/energisentrene og hvordan kroppen, sinnet og følelsene henger sammen

- hvordan slippe spenninger

- immunforsvaret

- å gjøre MediYoga med smerter og smerter og stressreduksjon

- friskere rygg og nakke

- yoga og hodepine

- søvn

 

og ikke minst

Hvorfor gjøre litt yoga hver dag og hvordan kan du lykkes med det i din hverdag, hvilke øvelser skal du velge, deling av tips osv

 

For å gjøre det enklest mulig for deg å etablere egen MediYogapraksis får du i kursportal på nett:

- kurshefter på PDF med alle øvelsene: hvordan og hvorfor

- Lydfiler med alle øvelsene

- Ressurser som kan spilles av/leses i kursportalen: lydspor med hele yogaprogram og enkeltøvelser, videoer for temaene vi tar opp og all annen info vi gjennomgår på kurset.

 

Kursportalen er også god å ha om du, som de fleste andre, går glipp av ei samling eller to.

 

Du får inkludert tilgang til kursportalen i 6 måneder ved påmelding til hele grunnkurset, 3 måneder ved deltakelse på en av de to delene Null stress eller Balanse.

 

Etter det vil du få tilbud om å forlenge tilgangen. (ditt valg, ikke automatisk)

 

Det er begrensede antall plasser (15 stk). Du kan melde deg på nå med en gang.

 

Tid: Mandager kl. 20

Sted: House of Femme i Anton Grevskotts vei 2 på Lerkendal/Sorgenfri.

Ta med: Vannflaske og varme behagelige klær. Gjerne et par ullsokker. Du trenger ikke sko, yogamatte eller annet yogautstyr. Om du ønsker det kan du ha med deg et ekstra pledd og håndduk til å ha under hodet.

 

Hjertelig velkommen!

MediYoga grunnkurs består av tre deler

Delta på det som passer. Pakkepris for alt gir 20% rabatt og Introkurset inkludert.

Pust & Avspenning Introkveld til MediYoga grunnkurs

Mandag 28. januar kl. 20.00-21.30

Opplever du at s t r e s s preger hverdagen din?
Føler du at du har lite overskudd og livsglede?
Opplever du indre uro, tankespinn, og kanskje søvnproblemer?
Plages du med smerter og spenninger i musklene av stress?

Bli med på introkurs i MediYoga og lær deg enkle og svært effektive verktøy til å redusere stress, få mer overskudd og ro i kropp og sinn!

 

Null stress: MediYoga for pust, avspenning og stressreduksjon

6 uker fra 4. februar t.o.m. 18. mars

Et helt grunnleggende kurs i Medisinsk Yoga med fokus på å finne ro, å være tilstede og kjenne i kroppen, puste og bevege uten å prestere, og å lære enkle effektive teknikker for stressreduksjon og avspenning.

Medisinsk yoga har dokumenterte stressreduserende effekter i flere studier. (mediyoga.no)

Jeg har undervist dette kurset i 6 år fordi tilbakemeldingene er så gode.

Null stress er mitt mest populære kurs. Her er noen referanser:

«Du er en fantastisk kursholder, du får meg til å slappe av mer enn jeg noen gang har klart. Jeg klarer endelig å puste skikkelig. Takk! MediYoga har gitt meg tilbake pusten min. Jeg har nå fokus på pust og avspenning, slik at jeg klarer å få ned stressede skuldre, sove bedre, føler meg bedre generelt.» Sonja

 

«MediYoga er nødvendig påfyll i hverdagen og et fantastisk verktøy for å opprettholde balanse, ro og glede i hverdagen :) Anbefales på det sterkeste :) Tusen takk! <3» Mariann

 

«Maiken har vist meg en ny deilig verden av innsikt og ro. Takk <3» 

 

«Alt stress forsvinner» Monica

 

«Det beste er den rolige tilnærmingen som gjør at jeg slapper av skikkelig. Den tar jeg med meg ellers også.» Mai Bente

 

«Var inne i en periode med mye stress på jobb. Vondt i nakke, skuldre og armer. Sakte men sikkert har Maiken fått meg til å roe ned, tenke på meg og min kropp, og jeg har unngått sykemelding og føler energien er på vei tilbake. Tusen takk for 6 energigivende ettermiddager med deg. Har allerede anbefalt deg til flere.»

 

«Veldig fornøyd. Bruker det en del hjemme også. Merker at jeg roer ned i hverdagen. Stopper opp og tar lange dype åndedrag, og det er øvelser som er veldig gode for de plagene jeg har.» Nina

 

«Hadde en del indre uro og negative tanker. Det har bedret seg.» Toril

 

«Jeg har slitt med anspenthet, hatt symptomer på angst, store søvnproblemer og en del kroniske smerteproblem. Etter at jeg begynte på MediYoga har jeg kjent meg mer avspent, lært meg å puste dypere og roligere og jobber med å være tilstede i nuet. Og det kanskje beste av alt er at jeg sover mye, mye bedre. Sovner fortere og har god søvnkvalitet. Det har jeg ikke hatt på mange år! Er også blitt mer bevisst tankene og deres påvirkningskraft. Anbefales på det varmeste. Maiken er så harmonisk, behagelig å være sammen med.» Lillian

 

«Før var jeg stresset, jeg var plaget av hodepine og hjertebank og var tom for energi. Jeg hadde mye spenninger både i bryst og hode. Så hjalp Maiken meg og nå er både hodepine og hjertebank borte. Jeg føler meg mye bedre og energien er tilbake. Tusen takk maiken, for at MediYoga har blit en del av livet mitt!» Marianne

Balanse: MediYoga frisk, sterk og glad med kropp og sjel i balanse

6 uker fra 25. mars t.o.m. 13. mai

Balanse er veldig viktig i livet. MediYoga balanserer hormonene og nervesystemet, som regulerer både kropp og sinn/følelser, og vi kan føle oss friskere og mer i harmoni med oss selv. På dette kurset vil du få perspektiv og gode øvelser for å komme i balanse. Det kan hjelpe deg å sove bedre, ha mer overskudd, mindre smerter og spenninger, sterkere immunforsvar og en større trygghet i deg selv. 

 

MediYoga Balanse passer for alle. Her er noen referanser:

«Før hadde jeg store ryggplager, spente muskler og et nervesystem i høyspenn. Etter MediYogakurset til Maiken har ryggplagene mine avtatt veldig og nervesystemet er roligere. Jeg føler meg roligere generelt. Kan absolutt anbefales.» Petter Bjerkestrand

 

«Jeg har alltid, fra jeg var liten, hatt mye spenninger i kroppen. Nå er jeg på vei mot å få et «mindre spennende» liv :)»

 

«Jeg føler at dette virkelig er min medisin mot nesten ALT <3 Tusen takk <3»

 

«Før var jeg veldig stresset og slet mye med muskelverk i rygg, skuldre og nakke. Så hjalp Maiken og MediYoga meg med å sette av tid til avkobling og avspenning i hverdagen. Nå opplever jeg at jeg mestrer stress på en annen måte enn før og muskelverk og hodepine har jeg sjeldent hatt etter at jeg begynte med MediYoga» Maiken Jørgensen

 

«Jeg har blitt veldig glad i Mediyoga! Og jeg blir glad av å gjøre Yogaen :) For meg har det vært en brikke i hverdagen som har manglet. Fokus på pust og ta tid til å kjenne hvordan det kjennes i kroppen. Observere hvor tankene er, og fokusere innover. Jeg liker de sakte bevegelsene i takt med pusten, som ikke skal gjøre vondt. Det lærer meg å kjenne mine grenser akkurat i dag og akseptere at dagene er forskjellige. Jeg har fått mer balanse i hverdagen, ro og trygghet. Jeg kan lettere fange inn pusten og bruke den til å slippe spenninger og stress. Jeg merker kjempestor bedring på nakken og ryggen min. Migrenetrykket som har vært der daglig i flere år begynner å løsne og jeg har flere gode dager enn før. Det oppleves godt å kjenne at jeg kan gjøre Mediyoga og selv påvirke smerter og migrene. For meg har det vært bra å gjøre det systematisk, hver dag. Det er supert at Mediyogaprogrammet kan gjøres på dårlige dager, i senga og på sengekanten. Når jeg ikke fungerer til noe…så kan jeg faktisk klare å gjøre noe bra for meg selv. Det gjør at jeg får tro på framtiden og kjenner at jeg har fått et viktig redskap for å ta vare på egen helse.

Det har vært nydelig å bli kjent med deg som kursleder. Du har en ro og ektehet som gjør at jeg stoler på deg og lytter til det genuine du formidler. Du legger mye av deg selv i praksisen din og det er godt å være tilstede på dine timer. Og jeg liker den snille, varme og omsorgsfulle stemmen din på lydfilene. Du gir gode instruksjoner og er tilstede i det du gjør. Tusen hjertelig takk Maiken <3» Sissel

 

«Har alltid hatt uvanen med å planlegge neste prosjekt mens jeg holder på med det første, hodet «koker». Synes det blir enklere å være i nuet, hodet er blitt klarere. Er ikke flink til å slappe av, men mandagskveldene er blitt et pusterom der jeg greier å koble ut alt! Fantastisk! Skal øve mer på det også hjemme, altså å gjøre en ting av gangen og stoppe tankene på neste prosjekt.» 

 

«Tusen takk for et kjempebra og nyttig mediyogakurs hos deg! Alle øvelsene passet veldig godt for mine behov, som var å roe ned stress i kropp og sinn og redusere «vondter» i skuldre/nakke og rygg! Det var også flott at vi fikk lydfiler og kompendium med instruksjon til alle øvelsene, slik at vi kan gjøre dem hjemme. Jeg har lært noen veldig gode og enkle verktøy, som jeg vil ha nytte av lenge fremover! Jeg har prøvd andre typer yogakurs før. MediYoga utpeker seg som mest nyttig og en klar favoritt! Kurset ble ekstra bra fordi du er så rolig, snill og behagelig som person!» Anne

 

«Mye enklere å holde fokus. Slipper tankekjøret etter ei økt med MediYoga. Roer ned sinn og kropp. Magisk. Bare det å ta lange dype åndedrag roer ned og tuner meg tilbake til meg.» Monica 

 

«Gleder meg til hver kurskveld. Før pustet jeg mer opp i brystet, hadde mye spenninger i ryggen og stresset endel. Maikens behagelige stemme med gode råd hjalp meg å puste med magen igjen, slippe spenningene i ryggen og stresse ned. Godt for både kropp, sjel og alle rundt meg. Anbefales på det sterkeste! Det virkelig virker!» Jorun Marie Dahle Hals

 

«Tusen takk Maiken, for lærerike og avslappende torsdager. Torsdag er nå min favorittdag. Merker at pusten er mye bedre. Jeg er mindre stresset og merker at jeg takler utfordrende situasjoner bedre. Merker at kropp og sinn er i bedre balanse, føler meg i bedre kontakt med meg selv. Anbefaler dette til alle. Dette funker. Kjempedyktig instruktør!» Mari

 

«Jeg anbefaler kurset på det varmeste. Det har gitt meg mer ro innvendig, og jeg føler meg så sterk! Dette er noe jeg kommer til å fortsette med. Ta tak i livet!» Anne-Grete

Medisinsk Yoga

Jeg tilbyr flere ulike kurs på ulike steder

 

Klikk her for mer info

Gongbad og workshop i gong og stemme - GONG ON THE WAY (TM)

Klikk her for mer info
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.