Samklang er vakkert

Uncategorized Nov 27, 2018
Søndag for 10 dager siden besøkte jeg Steinkjer og fine Kari på yogaloftet hennes. Gongene og de andre instrumentene fikk være med på toget. I den anledningen reflekterte jeg rundt hva samklang er for meg og nye tanker om det har fortsatt å dukke opp siden. 
 
Vi mennesker kan oppleve samklang med hverandre og med øyeblikket, vi kan oppleve at ord, visdom eller lyd resonnerer dypt i oss, eller vi kan være i samklang med livet i oss selv og livet og naturen omkring oss. Det er vakkert å være i samklang. Jeg lytter dypt i meg både når jeg underviser og spiller gongbad, fordi jeg vet at samklang er bakenfor det intellektuelle og tankene. Det bare er. Samklang er den beste forutsetningen for magi i en samtale, en yogatime, et gongbad eller i livet generelt. For meg er samklang kjærlighet, vi er i kontakt med kjærligheten, stillheten og den kreative kraften i oss selv.
 
I helgen deltok jeg på Body mind spirit festivalen i Lillestrøm. To grunner: være sammen med gode gongkolleger i Gong on the way og hente med meg min nye gong hjem. For å avspore litt så er det en 105 cm i diameter bronsegong med navnet Earth. Den er helt magisk, som mor jord selv. Det kan elevene mine bekrefte. :D
 
For å fortsette fortellingen så spilte vi gongbad lørdag og søndag på festivalen. Lørdag slo vi rekord og hadde 76 eller 77 deltakere! I gongbad søker vi gongspillere å skape en samklang, et samspill, en harmoni og flyt. På søndag ble det helt nydelig. Vi var 4 gongspillere og med jord som tema og jordgongen i spill nesten hele gongbadet oppstod det et variert og spennende lydbilde, med overganger som fløt helt av seg selv. Det er første gangen jeg har sunget så mye i et gongbad, og jeg kjente at det kunne jeg fordi jeg var i samklang. I samklang er jeg trygg. Jeg var i kontakt med det dypere i meg selv, hvor nye impulser av kjærlighet oppstår. Slike øyeblikk er eventyrlig vakre. Kan aldri gjenskapes om vi forsøker, men i en ny samklang kan noe nytt og like magisk oppstå. <3
 
Det blir bare tydeligere for meg hvordan det å oppleve samklang i seg selv både åpner for en spennende resonans og kraft i stemmen og frigjør spenninger i kroppen. Det er et tema jeg utforsker videre i min egen praksis, og jeg underviser stemmeworkshoper og private sangtimer med det som utgangspunkt. Jeg må klype meg i armen, for det hadde jeg ikke i min villeste fantasi sett for meg at jeg skulle gjøre.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.