Æ tænke vi ska ta en allsang… Hva sa du? En allsang.

3p coaching Jun 14, 2018

Så fort går det i svingene at jeg allerede har en oppfølger til Roligere enn dyp indre ro

 

Det hendte i de dager jeg var på BUL-hytta på Lian med en gjeng med nydelige mennesker.

 

Vi hadde akkurat hatt pause. Det var en fredfull stemning rundt bordet og det var stille, kanskje fordi ingen ville bryte den ærbødige stemningen? Eller var det mer reflekterende? (sånn er det jo, at det jeg husker var min virkelighet, så jeg vet ikke)

 

Jeg sa: Æ tænke at vi ska ta en allsang

 

Hva sa du?

 

Stille i noen sekunder.

 

En allsang.

 

Jeg hadde nemlig kjent at hjertet mitt begynte å hamre veldig etter at en sang kom til meg der vi satt rundt bordet i stua i hytta sammen alle 10. Det var en sang som har fulgt meg mye i det siste og som treffer meg i dypet av hjertet. Jeg hadde lyst til å foreslå å synge den sammen, men ble usikker da jeg fikk sånn hjertebank. Min tidligere versjon ville vært å være stille og la idéen gå, for kroppen sa jo så tydelig ifra om at det var et dårlig påfunn. Eller? Jeg ble nysgjerrig på følelsen. Visste intuitivt at den kom fra tankene mine i øyeblikket, (som ved nærmere fokus gikk i noe sånt som: det passer seg ikke, det er useriøst, det vil ikke slå an, hva kommer de til å tenke om meg da, her må jeg holde rollen min som kursholder og følge Heine sine føringer om å dele tanker, det er sikkert noen andre som vil si noe, så hold rommet åpent osv.) Kommentar: Satte det hele i parentes, fordi det egentlig ikke har noe som helst betydning.

 

Her kommer poenget. I neste øyeblikk kom en ny tanke til meg. Altså en jeg aldri har tenkt før. Jeg husker bare følelsen, men tanken var noe sånt som: «Dette er viktig. Det betyr mye for meg. Dette er livskraften i meg som snakker. At hjertet mitt hamrer nå, betyr at dette skal jeg være modig å gå for.»

 

Så jeg sa:  Æ tænke at vi ska ta en allsang

 

Hva sa du?

 

Stille i noen sekunder.

 

En allsang. Jeg satt her og ville foreslå å synge en sang sammen. Jeg kjente at hjertet begynte å hamre, og la merke til at jeg tenkte at det var en dårlig idé. Og akkurat derfor foreslår jeg det. Jeg innså at det at hjertet mitt hamrer betyr at det er viktig for meg. Det er livet i meg som vil frem.

 

Så sang vi sammen og det ble helt perfekt. Sangen kan jeg kanskje dele en annen gang. 

 

Jeg kjenner at denne innsikten kommer til å bety mye for meg.

Fra å være redd for prestasjonsangsten

til å forstå at den kommer fra meg og bry meg mindre om den

til å lande i en følelse av tillit og å oppleve hjertebanken sjelden, men likevel ha en følelse av at det er noe jeg skal være varsom med i de tilfellene jeg opplevde hjertebanken

til å NÅ ha snudd det hele på hodet. Og her passer det med et sitat jeg leste og tok bilde av på kafé to dager etter jeg fikk denne innsikten (ellers ville jeg ikke lagt merke til det)

 

«Do things that make your heart beat faster.»

 

 

Og ja, som med alle andre innsikter jeg har hatt, så har jeg hørt det før. Forskjellen er at nå kom det fra meg, og følelsen av følelsen er endret. Det er den for alltid. Det blir den aldri av å høre andre fortelle at det er sånn, eller lese det i ei bok, eller se en video. En forutsetning for innsikt og varig endring er at det berører. Det er en aha-opplevelse, en erkjennelse i et øyeblikk av kontakt med den indre visdommen. Det er et sannhetsøyeblikk. I sin enkelthet er det bevis på at vi alle har all visdom vi noen gang vil trenge i oss selv, tilgang til en kilde som vet sannheten bak livet og hvordan vi selv skaper vår opplevelse innenfra. Det som er sant resonnerer med sannheten i oss, og da bare VET vi. I de øyeblikkene det skjer opplever vi vår Oneness. <3

 

Jeg skriver igjen om ca ei uke. Følg med her eller i facebookgruppa Små fortellinger om store endringer.

Jeg vil gjerne høre om hva du tenker, hva som dukker opp hos deg, hva du hører og føler når du leser innleggene jeg skriver. Du kan legge igjen en kommentar eller dele i facebookgruppa Små fortellinger om store endringer

Du er hjertelig velkommen inn i gruppa! 

 

Syns du dette er like spennende som jeg, kan du ta kontakt for en gratis og helt uforpliktende prat. Mye kan skje på 30 minutter. Ja, faktisk veldig mye.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.